Brum opinion

Brexit in Birmingham – Trouw

Birmingham, de tweede stad van Engeland, is een van de meest diverse en tegelijk ook een van de meest kwetsbare steden ten aanzien van Brexit. Deze vroegere ‘workshop of the world’ ten tijde van het British Empire, die Londen naar de kroon stak tot in de jaren zestig, ligt in de West-Midlands, de regio die de grootste economische neergang heeft doormaakt de afgelopen veertig jaar. De hang naar vroegere glorie, het verdwijnen van banen in de industriële sector, achterlopende scholing en onderwijs en een vergrijzende witte bevolking hebben mogelijk bijgedragen tot het referendumresultaat in 2016 toen Birmingham als enige grote metropool, nipt, voor Brexit koos. De West-Midlands als geheel hadden het grootste pro-Leave percentage van alle Britse regio’s.

Hier volgen enkele artikelen die ik voor Trouw heb gedaan in de aanloop naar Brexit.

Published by

Ferry

Journalist, writer, podcaster

3 thoughts on “Brexit in Birmingham – Trouw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s